ВИЖ ВСИЧКИ

Най-добрите ученици от випуск 2024 г. на ППМГ „Нанчо Попович“, гр. Шумен

На 13.05. удари последният училищен звънец и за зрелостниците на ППМГ „Нанчо Попович“, гр. Шумен. Всички те са отличници през целия етап от обучението си в гимназията, притежават достойни лични качества, с които са си спечелили уважението на своите съученици и учители, и са участвали активно в училищния живот. Представяме последователно най-добрите ученици на гимназията от випуск 2024 г. Вярваме, че където и да отидат и в каквато и сфера да решат да се реализират, те ще продължават да славят своя град Шумен и Нанчовата гимназия.

Вяра Асенова Багрянова (профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на английски език) е първенец на випуск 2024 г. и първенец в областта на хуманитарните науки за цялостната си активност с отбора на BEST – организация, която осъществява състезания за речи и дебати на английски език. През последните четири години Вяра има награда от всяко едно състезание. Изявява се активно и като организатор на дейността на отбора, заради което получава наградата „Лидер на годината” през 2023 г. Споделя, че интересите ѝ са малко по-специфични, свързани с „технология на месото“. Планира да продължи образованието си в Университета по технологии в гр. Пловдив.

Айан Ердинч Рамадан (Математически профил). Изключителни успехи постига на Националната олимпиада по техническо чертане – лауреат е от 38., 39. и 40. олимпиада, освен това е лауреат в състезанието „Viva математика с компютър“ към Института по математика и информатика към БАН, както и стипендиант за талантливи ученици на МОН през 2022 г. Айян възнамерява да учи за строителен инженер в УАСГ.

Ангел Светлев Крумов (профил „Икономическо развитие“) е първенец в областта на гражданското образование. През последните три години се класира за националния кръг на олимпиадата по география и икономика, а през 2022 г. е част от разширения национален отбор с подготовка за участие в международната олимпиада по география. През 2023 г. заема 2-ро място в националния образователен конкурс „Изучаваме света с ГИС“, под егидата на МОН, както и 2-ро място в националното математическо състезание „Европейско кенгуру“. Ангел е активен участник в клуба по география и икономика „Географско пътешествие“ и в Клуба по риторични и творчески умения към гимназията. Занимава се активно с доброволческа дейност. Възнамерява да продължи образованието си в Софийския университет в специалност „География и регионално развитие“. Обича да пътува и да опознава различни култури по света.

Стефан Ивайлов Стоянов (Математически профил) е първенец в категория в областта на информатиката и на математиката, носител на наградата „Владимир Зашев“ в областта на математиката. Заема призови места в състезанието „VIVA математика с компютър“ към Института по математика и информатика към БАН, златен медалист е за проект по биоинформатика на ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика в гр. Благоевград през 2024 г., отлично се представя в редица състезания по информатика в А група, печели бронзов медал на info CUP  Румъния през 2021 г., заема пет първи места на математическото състезание „Черноризец Храбър“ от 2019 до 2023 г., три първи места на математическото състезание „Иван Салабашев“ от 2019 до 2021 г., три първи места на Коледно математическо състезание от 2019 до 2021 г. Стефан възнамерява да учи компютърни науки в Софийския университет.

Васил Симеонов Чепишев (профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на немски език) е първенец в областта на спорта с изключителни постижения от национални и международни състезания по рапира, част от националния отбор на България в Световното първенство по фехтовка в Дубай и с най-добро представяне сред българските участници на Световното първенство по фехтовка за младежи и девойки през 2023 г., на 10-о място е в класацията за Спортист на годината на град Шумен за 2022 г, част е от състава на отборите по хандбал и волейбол към гимназията, които заемат призови места в зонални и държавни шампионати. Амбициран е да продължи обучението си в Медицинския университет, за 2023 г. е стипендиант сред кандидат-студентите по медицина на фондация „Гален Темелков“ в проект „Пътят на Хипократ“.

Кристина Бориславова Георгиева (профил „Софтуерни и хардуерни науки“) е първенец в областта на изобразителното изкуство. Лауреат е в международния конкурс Talents of Tomorrow за 2022 г. и в конкурса „Пижо и Пенда“, организиран от ОДК „Атанас Стоянов“ през 2020 г. Активно участва в ежегодните изложби, организирани от Клуба по изящни изкуства към ППМГ „Нанчо Попович“, и се включва с ентусиазъм в множество училищни проекти, последният от които е изрисуването на новосформираните кабинети по БЕЛ и история.

Елена Афенлиева (профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на немски език) е първенец в областта на музиката. Печели призови места в различни конкурси:второ място в международния конкурс „Нова музика“ в Горна Оряховица, първо и трето място в международния конкурс „Бъди звезда“ във Варна, първо място в международния конкурс „Поп рок фест Несебър“, трето място в национален конкурс в Шумен, първо и второ място в конкурса „Звезден сблъсък“ във Велико Търново.

Илкай Сунай Али (Математически профил) е носител на наградата „Владимир Зашев“ в областта на информатиката. През 2023 г. печели пълна стажантска програма  към CRUDL Ltd, за разработване на уеб-приложение с  Java Spring Boot framework, Javascript Vue.js и  MySQL. Участва в Robo Days‘23 в Sofia, в категории Sumo, Line Tracking, Hardware Project and Software Project, пълно програмно осигуряване и конструиране на роботите. Заема призови места в Robo Academy.Възнамерява да учи информатика в Холандия.

Ивайло Тодоров Иванчев (Математически профил) е носител на наградата „Владимир Зашев“ в областта на технологичните науки. През последните години е лауреат в Националната олимпиада по техническо чертане. Участва в състезанието „Viva математика с компютър“, в конкурса за изработка на лого за Общинския младежки дом – Шумен. Ивайло възнамерява да учи за машинен инженер в ТУ София.

Гергана Анева (профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на немски език) е първенец в областта на природните науки. Интересува се от въпроси, свързани с опазването на околната среда и рационалното използване на биологичните ресурси. Печели две призови места в конкурси за научно есе на екологична тематика. Възнамерява да развие знанията и уменията си в областта на инженерите науки.

Марио Димов (профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на немски език) е първенец на класа. Член е на Клуба по реторични и творчески умения към гимназията от 2020 г., член е на Общинския младежки съвет в гр. Шумен от 2023 г. и е заместник-председател на Ученическия съвет в гимназията. Участва в редица училищни, национални и международни инициативи, свързани с младежки дейности, както и в междуучилищни и национални състезания по дебати.

Изабела Пламенова Пенева (профил „Икономическо развитие“) е първенец на класа. От 12 години танцува народни танци и от седем години се занимава с хип-хоп танци и модерен балет. Планира да се развива в областта на инженерството. Избрала е Техническия университет в София, специалност „Дигитални индустриални технологии“, които са свързани с платформата „Индустрия 4.0.“.

 Гордеем се с вас!