ВИЖ ВСИЧКИ

Кметът Любомир Христов поздрави призьори на националните ученически олимпиади

Победители и отлично представили се шуменски ученици на националните ученически олимпиади представиха постиженията си през учебната 2022-2023 година на среща с кмета на Шумен Любомир Христов. 45 момчета и момичета от ППМГ „Нанчо Попович“ се завърнаха с медали, дипломи и грамоти от участията си в Националните кръгове на олимпиадите по информатика, география и икономика, физика, лингвистика, техническо чертане, информационни технологии и гражданско образование. 8 от тях се класираха на първо, второ и трето място, а останалите, макар и извън тройката, показват отлични резултати в най-значимите ученически състезания у нас.
Срещата се проведе в зала 363 на Общината. В нея участваха директорката на училището Вилиола Любенова и преподаватели по различните дисциплини, които помагат на своите възпитаници да се представят достойно и да прославят училището и града си.

Сред учениците има и такива, които вече са приети в СУ „Св. Климент Охридски“ и в университети в Кралство Нидерландия.
„Много се гордеем с вашите постижения и смятам, че наше задължение е да ги популяризираме, да създаваме по-добра среда за живеене в Шумен и по-добри условия за обучение. Учете се, доказвайте се, постигайте успехи. Ако можете, върнете се тук. Шумен има нужда от вас. Ако пък намерите своята реализация другаде, не забравяйте родния град.“ С тези думи кметът Любомир Христов се обърна към младите хора в залата.

прочети повече …